UEFA Nations League A: Španělsko porazilo Švýcarsko 4:1 a získalo své první vítězství

Ve druhém kole UEFA Nations League A porazilo Španělsko venku Švýcarsko 4:1 a připsalo si první výhru na turnaji. Po 4 minutách hry Joselu rychle prolomil mrtvou situaci pro Španělsko. Ve 20. minutě však hřiště kvůli faulu opustil španělský obránce Lenormand a tým upadl do dilematu hrát s 10 muži. Švýcarsko se chopilo příležitosti a dostalo branku od Amdouniho. Na konci prvního poločasu Španělsko dočasně vedlo 2:1.

I přes zjevnou početní nevýhodu ve druhém poločase si Španělsko stále udržovalo silnou útočnou palebnou sílu. Fabian se v utkání dvakrát trefil a v 65. minutě skóroval znovu, čímž přepsal skóre na 3:1. Později k vítězství 4:1 přispěl gólem i Ferran Torres. Fotbalové dresy levně Švýcarsko se sice během hry snažilo o protiútok, ale znovu se mu nepodařilo prolomit obranu Španělska.

Toto vítězství zajistilo Španělsku jejich první vítězství v UEFA Nations League a prodloužilo jeho neporazitelnost v hlavní soutěži na 17 zápasů (15 výher a 2 remízy). V současné době je Španělsko dočasně na druhém místě ve skupině s 1 výhrou, 1 remízou a 4 body, Dánsko vede pořadí se dvěma výhrami v řadě, Srbsko je na třetím místě s 1 remízou a 1 prohrou a Švýcarsko utrpělo dvě prohry v řadě a dočasně v žebříčku nejspodnější situace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *